Een echte kijktip!!

Alle delen zover van Commissaris Montalbano op Netflix.

Ik hoop dat veel Sicilië liefhebbers de titel van deze blog zien en in gedachten terug zijn in Vigata. 

De overige lezers met vragen achterlatend. VIGATA?

Ja, het fictieve stadje waar het leven en de avonturen van commissaris Montalbano,  voor intimi Salvo, zich afspeelt.

Een plaatsje ontstaan uit het brein van één van de meest geliefde schrijvers van Italië,  Siciliaan Andrea Camilleri, (welke helaas enkele jaren geleden overleden is). Van zijn hand kwamen talrijke boeken over de Commissaris waar heel Italië en velen ook daar buiten voor vielen. 

Door het succes van de boeken kwam de RAI ruim 20 jaar geleden op het idee er een serie van te maken en tot nu toe met heel veel succes. Na het overlijden van Andrea Camilleri is nog steeds niet zeker of de serie verdergaat en zo ja of Luca Zingaretti de rol van                      il Commisario Montalbano weer op zich zal nemen. Misschien dat het verhaal toch verder gaat…….? Daar zal ik in latere blogs zeker op terugkomen!

Door deze serie is mijn liefde voor de zuiden van Sicilië zeker groter geworden. De Barokke palazzi, kerken en sfeer spreken mij erg aan. 

 Men gebruikt voor de plaats VIGATA o.a. beelden uit de plaatsen Modica, Scicli, Ragusa Ibla, Vittoria en Agrigento. Door de serie leer je op deze manier ook over het leven op Sicilië en krijg je veel te zien van de prachtige omgeving en vergeet zeker de culinaire hoogstandjes niet!

De serie laat het leven van de commissaris zien met zijn collega’s Mimi, Fazio en Catarrela.

De gemoedelijke sfeer en de vaak humorvolle conversaties tussen de hoofdrolspelers brengt ook vaak een glimlach bij de kijker teweeg.

Enige jaren geleden toen we in Ragusa Ibla verbleven voor vakantie en we door de prachtige straatjes liepen daar, kwamen we plots uit op de set tijdens de opname van de serie wat het toch extra bijzonder maakte.

Wij hebben alle afleveringen (100 minuten per episode) verslonden en dat dan ook nog meerdere malen.

In die periode moest het nog met DVD omdat de Nederlandse tv de serie niet of nauwelijks uitzond . Nu heeft Netflix sinds enige tijd gelukkig wel de meeste afleveringen op hun streamingsdienst staan. 

Voor liefhebbers die alle afleveringen op dvd verzamelen, nog even geduld op de nieuwste afleveringen maar Lumiere-dvd’s heeft aangegeven dat ze sowieso weer in het Nederlands ondertiteld gaan uitkomen. Wat mij betreft dus een echte kijktip!

Nieuw in onze webshop,

Alcoholvrije Spritz en  Gin Tonic

De waardering van www.ilmandorlo.shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 157 reviews.