Het theater van Taormina.

Openluchttheater.
Het mooie stadje Taormina wordt ook wel het st Tropez van Sicilië genoemd. Je treft er dan ook veel luxe aan: dure winkeltjes, luxe restaurants en grote 5-sterren hotels. Daarbij is Taormina ook heel mooi, met bougainville in overvloed in het voorjaar en de kenmerkende grote plantenpotten die de trappen sieren in allerlei kleuren. In het voorjaar en de zomer is het leuk om met het kabelbaantje naar het strand Isola bella af te dalen om daar te genieten van een frisse duik of een lunch in een van de restaurantjes aan zee. De stad is niet heel groot, je kunt er in een middag doorheen wandelen, maar ze herbergt wel een grootse bezienswaardigheid. In deze blog lees je er alles over: het openluchttheater van Taormina.

Isola bella.
Het is heerlijk slenteren door de straatjes van Taormina.

Een theater van weleer…
Het theater van Taormina stamt uit de derde eeuw voor Christus. Het is een van origine Grieks theater uit de tijd dat Sicilië nog onder Magna Graecia viel, het gebied wat het grootste deel van Zuid-Italië omgaf. In de derde eeuw na Christus is het theater gerenoveerd, maar volgens Romeinse gebruiken. Oftewel, het theater werd aangepast naar Romeinse maatstaven, zo werd er een arena in gebouwd en er werd een muur met pilaren en standbeelden als achterwand opgetrokken. Sindsdien staat het er ook alweer enkele eeuwen lang. In dit mooie filmpje kan je een reconstructie bekijken die laat zien hoe indrukwekkend het theater ooit geweest moest zijn.

Het theater van Taormina met het prachtige uitzicht op de Etna.

… én een theater van nu!
Tegenwoordig kan je het theater nog steeds bewonderen. Wat je aantreft is voor een deel ruïne, maar je kunt nog heel goed zien hoe ooit het prachtige openluchttheater eruit moet hebben gezien. Ook is het nog steeds heel indrukwekkend, vanwege de grootte, het biedt nog steeds 4500 zitplaatsen, en de ligging waarover later meer. Daarbij is het theater nog steeds in functie. Regelmatig vinden er voorstellingen, opera’s en concerten plaats.

Het theater maakt zich klaar voor een concert.

En hiervoor wil je ook het theater bezoeken
Naast het theater van Taormina zelf, is de ligging ook indrukwekkend. Vanuit het theater kijk je ver uit over de omgeving. Van het strand bij Giardini Naxos aan de kust, tot aan de Etna. Je kunt er dan ook spectaculaire foto’s maken, of simpelweg een tijdje van het uitzicht genieten.
Om het theater heen ligt een park waar je een mooie wandeling kunt maken (en ook heel veel foto’s). Elke eerste zondag van de maand kan je het theater gratis komen bewonderen. Op andere dagen dien je een ticket te kopen.  

In en rondom Taormina blijf je foto’s maken.

Deze gastblog is geschreven voor il Mandorlo door Janine D’Augusta-Merema blogger v.d.site Cities ‘n Stories.

Nieuw in onze webshop,

Alcoholvrije Spritz en  Gin Tonic

De waardering van www.ilmandorlo.shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 154 reviews.