Polara, het verhaal achter deze Siciliaanse frisdrank!

Jaren geleden liep ik al te dagdromen als ik op Sicilië was. Terwijl er toen nog helemaal geen concrete plannen waren voor een eigen webshop, winkel of horeca. Als het er ooit toch van zou komen dan in ieder geval met de Siciliaanse frisdrank met de mooiste etiketten die ik ken: Polara, antica ricetta Siciliana.

Het prachtige en elagante etiket van de Polara mandarino verde.

Het roer om.

Ik besloot het roer compleet om te gooien en mijn dagdromen werden werkelijkheid. Na een periode van veel onderzoek en hard werken kwam in februari 2022 www.ilmandorlo.shop online. Een webshop vol met de lekkerste en beste Siciliaanse delicatessen. Drie keer raden wat er als eerst in het assortiment stond……. juist mijn geliefde Polara!

Ook lekker voor onderweg, een verfrissende Polara arancia rosso.

Geschiedenis.

De drankjes van Polara zijn verfrissende frisdranken, met pure smaken waar vroeger al op en top van werd genoten. De tijd waarin het leek alsof iedereen in Italië rondreed op Lambrettas en/of Vespa’s. Maar ook de tijd waarin op Sicilië op alle straathoeken de drankjes spuma en cedrata werden verkocht.

Peppino Polara poseert trots voor zijn eigen bedrijf.

Zelfgemaakte dranken, zoals gassosa (gemaakt door het mengen van water, suiker en Siciliaanse citroensap) waren een echte hype. In 1948 jaar zette Peppino Polara zijn eigen fabriek op, waarin hij zijn eerste gassosa maakte. In die tijd de koningin van de frisdrank genoemd, het bleek een groot succes te zijn. Deze smaak frisdrank wordt door Polara overigens nog steeds verkocht. In 1953 ging het bedrijf van Peppino door onder de naam Polara.

Vroeger werden hier de flesjes Polara mee gevuld.
Hiermee werd een kroonkurk op een flesje Polara geperst.

Tegenwoordig.

Vandaag de dag blijft Polara frisdranken produceren volgens haar oude receptuur. Maar wel met behulp van de nieuwste apparatuur, met de hoogst mogelijke kwaliteit. Om haar klanten van nu nog steeds al de natuurlijke ingrediënten en de kwaliteit van vroeger te kunnen bieden, wordt gebruik gemaakt van al het beste wat Sicilië te bieden heeft. Hierbij worden de beste ingrediënten en de meest karakteristieke vruchten van het eiland (sinaasappels, citroenen, chinotto, bloedsinaasappels, granaatappels etc.) geselecteerd zodat jij kunt genieten van de pure smaken van deze Siciliaanse delicatesse.

Citroenboomgaard.
Siciliaanse carretto vol met sinaasappels.

Het bleek een winnend recept! Dit in Modica gevestigde bedrijf heeft zich zo in staat gesteld om hun distributienetwerk uit te breiden. Polara is nu één van de grootste frisdrankdrankproducenten van Sicilië, Zuid-Italië en het hele Middellandse zeegebied.

Siciliaanse frisdrank Polara

De frisdranken van Polara hebben de heerlijk pure, frisse en authentieke smaken van vroeger, verpakt in een modern elegant fles met een vintage label.

Flesjes Siciliaanse frisdrank Polara

Na het lezen van deze blog heb je natuurlijk wel begrepen dat je deze flesjes Siciliaanse frisdrank ook bij ons in de webshop kunt vinden. Sterker nog, zonder Polara zou Il Mandorlo waarschijnlijk helemaal niet bestaan! (zie eerste alinea)

Geniet ervan, Salute!

 

Exclusief handgemaakt Siciliaans aardewerk

De waardering van www.ilmandorlo.shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 165 reviews.
0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
  Chat openen
  1
  Scan de code
  Ciao!👋
  Welkom bij Il Mandorlo! Veel plezier op onze website en mocht je een vraag hebben, horen we het natuurlijk graag.