Skigebieden op de Etna

Rook, lava en vuur, dat is toch waar je aan denkt bij een vulkaan. Zeker bij de vulkaan Etna, als hij weer eens actief raakt. Skiën en snowboarden is pas het laatste waar je aan denkt bij een vulkaan. Toch zijn er op de Etna twee skigebieden: skigebied Etna Noord en Etna Zuid.

Prachtig landschap op de Etna.

Hier vind je zeker geen lava die naar beneden stroomt, maar wintersporters die over de skipistes naar beneden glijden, terwijl er mystieke rook boven de krater zweeft. Wat deze wintersport ook zeker bijzonder maakt is de zee op de achtergrond.

Etna Zuid en Etna Noord

Aan de oostkust in de provincie Catania liggen de beide skigebieden van Sicilië. Ze behoren tot de kleinste van Europa maar wel tot de spectaculairste!
De skipistes van skigebied Etna Zuid – Nicolosi Pedara zijn gesitueerd op de zuidoostzijde bij de Rifugio Sapienza en die van Etna Noord in de buurt van Linguaglossa, aan de noordoostzijde bij Piano Provenzana.

Skigebied Etna Zuid bevindt zicht op een hoogte van 2600 meter en skigebied Etna Noord op 2300 meter hoogte. Op de skigebieden van de Etna ligt sneeuw, boven de 1700 meter van eind november tot eind april.

Skiën onder de rookwolken van vulkaan Etna

De Etna is niet alleen de grootste vulkaan van Europa, het is ook de meest actieve. Sinds 2013 behoort de omgeving tot het UNESCO Werelderfgoed. In de afgelopen jaren is de vulkaan diverse keren actief geweest en tot uitbarsting gekomen. Er zijn daarbij op de zuidelijke flank lava fonteinen en rook- en aswolken verschenen. Tijdens het skiën op de Etna kun je goed zien hoe de water- en gasdampen transformeren tot wolken. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, kun je vanuit deze exotische skigebieden helemaal tot de zee kijken.

Details van skigebied Etna zuid

Skigebied Etna Zuid – Nicolosi Pedara beschikt over 6,3 kilometer aan skipistes en 5 skiliften. Met de 6-persoonsgondel kom je op een hoogte van 2500 meter. De geruchten gaan dat deze lift vervangen gaat worden door een moderne 10-persoons gondel met cabines. Vanaf het bergstation kun je gebruik maken van diverse sleepliften. Terwijl je aan het skiën bent zie je hier en daar nog liftpalen staan van liften die zijn verwoest door de lavastromen. Het skigebied ligt op 10 kilometer afstand van de gemeente Nicolosi.

Skigebied Zuid op de Etna.
Skigebied Noord op de Etna.

Details van skigebied Etna noord

Skigebied Etna Noord – Piano Provenzana beschikt over ruim 10 kilometer aan skipistes, waarvan 8,8 km als rood en 1,5 kilometer als blauw gekenmerkt staan. Vier skiliften zorgen voor het bereiken van de pistes. De blauwe pistes met stoeltjeslift en de skilift zijn ideaal voor beginners en kinderen. Gevorderde skiërs vinden meer uitdaging in de pistes van de Coccinelle en Aniteatro liften. Het skigebied loopt niet helemaal tot de top van de Etna (3300 meter) en toegang tot de krater is bovendien verboden.

©Reuters

Praktische tips voor je reis naar de skigebieden Etna Noord & Etna Zuid

De skigebieden op het grootste eiland in de Middellandse Zee liggen op 40 kilometer afstand van Catania en 60 kilometer van Messina. Wintersporters met een huurauto kunnen de twee bestemmingen gemakkelijk via de snelweg bereiken. Voor skigebied Etna Noord houd je op de snelweg van Catania naar Messina bij Fiumefreddo de richting van Linguaglossa aan. Om vanuit Catania of Acireale skigebied Etna Zuid te bereiken, moet je in de richting van Nicolosi rijden.

De Etna op Sicilië…geniet van deze prachtige en bijzondere plek om te gaan skiën.

Zo zie je maar, Sicilië heeft het écht allemaal!

Exclusief handgemaakt Siciliaans aardewerk

De waardering van www.ilmandorlo.shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 165 reviews.
0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
  Chat openen
  1
  Scan de code
  Ciao!👋
  Welkom bij Il Mandorlo! Veel plezier op onze website en mocht je een vraag hebben, horen we het natuurlijk graag.